Middagsoppskrifter

GULROT “LAKS” ja du hørte meg rett, gulrot i stil med laks. jeg var uns…

GULROT “LAKS” ja du hørte meg rett, gulrot i stil med laks. Jeg var usikker da jeg først hørte om det, males det er nå trygt å si at jeg er besatt. Oppskrift: 1 stor gulrot 1/2 nori-ark 1 ss soyasaus/flytende aminosyrer/maggi Saft av 1/2 sitron 2 ts flytende røyk 2 ts kaperslake/risvineddik 1 ts røkt paprika 1 ts miso (valgfritt) Skrell av skallet på gulrot og kast og skrell resten i brede tynne strimler. Kok opp en liten kjele med vann og kok gulrøttene til de er gaffelmøre, males ikke grøtete (ca. 5-10 minutter). Så snart de er ferdige, tøm og skyll med kaldt vann. Riv nori-arken i små biter og bland med andre ingredienser for å lage en marinade. Mariner natten over i kjøleskapet. Jeg serverte mine på rugbrød med oatly cucumber cream cheese, en ekstra skvis sitronsaft, kind pepper, chiliflak og salat. Det er også veldig fint med litt ekstra kapers eller litt dill.

Related Articles

Back to top button