Middagsoppskrifter

Jeg skammer meg over å si hvor mange ganger jeg har spist sprø kikerter og tofu tidligere…

Jeg skammer meg over å si hvor mange ganger jeg har spist sprø kikerter og tofu de siste ukene, males de er rett og slett for deilige. Denne TOFU KICKPEA-skålen er helt ærlig mitt drømmemåltid. Oppskrift- 200g tofu half boks kikerter 1 kopp kokt quinoa (kokt etter anvisning på pakken i saltet vann) 1 ts røkt paprika half ts hvitløkspulver 2 kopper ca grønnkål (reduserer i størrelse når den er kokt) Klype salt Marinade- 2 ss soyasaus 1 ss varm saus (sriracha) half ts hvitløkspulver 1 ts røkt paprika 1-2 ss vann (avhengig av hvor sterk du vil ha den) Bland marinadeingrediensene i en balje og tilsett tofu i skiver og legg på lokk og rist for å sikre at den er belagt. La marinere i minst 1 time eller over natten (jeg prøver å snu karet opp ned på et tidspunkt for å sikre at hver del blir litt gjennomvåt). Forvarm ovnen til 180oC Tøm og skyll kikerter og legg dem på et stekebrett med en klatt olje, litt salt, hvitløkspulver og røkt paprika og rist rundt for å være sikker på at de er dekket. Legg marinert tofu (spar rester av marinadesaus og legg til siden) på stekebrettet og sett begge i ovnen i ca. 25 minutter (til de er sprø) Ha grønnkål i en mikrobølgeovnsikker bolle med en skvett vann i og mikro i ca. 3- four minutter til den er myk, hell ut overflødig vann. Ha tofu, kikerter, quinoa & grønnkål i en bolle og ringle over rester av marinade. Jeg tilsatte også litt sriracha, sesamfrø, kimchi og erteskudd • • • • • • • • •

Related Articles

Back to top button